top of page

Stichting fokkers voor fokkers

Op 14 maart 2018 heeft voor notaris mr. E.J. Wemes te Harderwijk de oprichting plaatsgevonden van
Stichting Fokkers voor Fokkers (toenaam; Shetland Breeders).

 

Shetland Breeders is een initiatief van een aantal Nederlandse fokkers die een bijdrage willen leveren aan het verbeteren van de fokkerij van Shetland Pony`s, van zowel show als sportpony`s.

 

 

Wij stellen ons ten doel een platform te creëren dat fokkers van Shetland Pony`s ondersteunt met kennis en informatie over fokkerij en willen bewustzijn creëren dat fokkerij cruciaal is voor de toekomst van onze Shetland Pony.

Wij willen de fokkerij ook stimuleren door met Shetland Breeders jaarlijks hengstveulens met specifieke kwaliteiten en bloedvoering te selecteren en deze in opfok te gaan nemen

 

 Dit platform is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft in de fokkerij van Shetland Pony`s, zowel in Nederland als internationaal.

  

Er is gekozen om dit initiatief  vorm te geven in een stichting, zodat de geldmiddelen die gegenereerd zullen worden en de eigendom van de hengstveulens die in opfok worden genomen één duidelijke rechthebbende hebben.

BESTUUR

Het bestuur van de stichting wordt gevormd door:

Ton Burgers

Voorzitter

Stal Bunswaard, Leur

 

Stephanie Scheiberlich

Secretaris/penningmeester

Stal Bangaerde, Uddel

SELECTEURS & ADVISEURS

Belangrijke spil van Fokkers voor Fokkers wordt gevormd door de selecteurs. Zij worden ingezet om de jonge hengsten te 'scouten' en zij zullen vervolgens hengsten gedurende de opfokperiode hun ontwikkelingen volgen. Scouten gebeurt via keuringen, gerichte stoeterij bezoeken of het (inter) nationale netwerk. Daarnaast zijn zij beschikbaar om te adviseren bij het maken van hengstenkeuze, selectie en stalopbouw.

Selecteurs zijn:

WEBSITE

Werkt de website niet naar behoren? Heeft u vragen of tips? Laat het weten via de contactpagina.

Selly Smeets

bottom of page